بررسی رایگان سلامت «کودکان کار» در شهرستان قزوین
در کاری مشترک، مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، جمعیت «سرو سپید» و خانه «مهر علی»؛ اولین اردوی سلامتی - درمانی خود را با گروه هدف کودکان کار برگزار کردند.
شبنم کاکاوند، کارشناس روان کلینیک بیماری های رفتاری مرکز بهداشت شهرستان قزوین با اعلام این خبر، گفت: در این برنامه حدودا 66 تن از کودکان کار در سطوح پزشکی، دندانپزشکی، مامایی، شنوایی سنجی، روانشناسی و کاردرمانی مورد سنجش و غربالگری قرار گرفت. همچنین تست ایدز و هپاتیت برای آنان انجام شد و با سطح بندی بیماران و اولویت بندی شان، پیگیری و ارجاع آنان در دستور کار قرا گرفت.
این کارشناس در تعریف کودکان کار گفت: کودکان کار به کودکان کارگری گفته می‌شود که به صورت مداوم و پایدار به خدمت گرفته می‌شوند که این امر نه تنها آنان را در بیشتر اوقات از رفتن به مدرسه و تجربه دوران کودکی، بی‌بهره می‌سازد، بلکه سلامت روحی و جسمی آنها را تهدید می‌کند.
کاکاوند با بیان اینکه چون کودکان کار در شرایط بسیار نامطلوب از نظر تغذیه، بهداشت و انجام کارهای خطرناک به سر می برند، آنان می توانند به راحتی بازیچه دست بزهکاران حرفه ای اعم از سارقان یا باندهای توزیع مواد مخدر و یا سوء استفاده های جنسی قرار بگیرند؛ اظهار کرد: همین عوامل می تواند آنان را در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی، مانند: ایدز، هپاتیت و بیماری های آمیزشی قرار دهد.
کارشناس روان کلینیک بیماری های رفتاری مرکز بهداشت شهرستان قزوین عنوان کرد که به منظور پیشگیری از این بیماری ها که مهم ترین آنها ایدز است، آزمایشات«رپید تست» ، برای 20 تن از کودکانی که طی بررسی های بعمل آمده، در معرض آسیب رفتارهای پُرخطر قرار داشتند، انجام شد که خوشبختانه مورد مثبت وجود نداشت. وی ادامه داد: این کودکان، آموزش های لازم برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها را دریافت کردند.
وی در پایان گفت: این برنامه برای ارتقای سطح سلامت جسمی و روان کودکان کار، با معاینه و انجام آزمایشات داوطلبانه توسط جمعی از همکاران پزشک، دندانپزشک، روانشناس، مسؤولان آزمایشگاه و کارشناسان آموزش بهداشت وابسته به جمعیت سرو سپید در مدرسه دکتر مافی قزوین انجام شد.