۱۴۰۰/۱۰/۲۱
سلسله جلسات آموزش پاسخگو در دانشكده های دانشگاه علوم پزشكی قزوین برگزار شد

دکتر سونیا اویسی، مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه، از برگزاری سلسه جلسات آموزش پاسخگو با مسئولین و اعضای هیأت علمی دانشکده ها خبر داد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری این نشست ها از آذرماه 1400 آغاز شد، افزود: موضوع "پاسخگویی در قبال مشکلات جامعه تحت پوشش" در دانشگاه ها از موضوعاتی است که در سالهای اخیر و با ابلاغ برنامه های طرح تحول و نوآوری در آموزش در دستور کار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته و اخیرا نیز به صورت جامعتری مورد تمرکز واقع شده است.

در این جلسات دکتر اویسی به موارد زیر به عنوان محورهای مهم و برنامه های لازم جهت پیشبرد اهداف پاسخگویی اجتماعی اشاره کرد:

- نهادینه سازی پاسخگویی اجتماعی در برنامه‌ریزی‌های آموزشی

- ایجاد انگیزه و مشوق جهت مشارکت متخصصین بالینی در آموزش در عرصه

- توانمندسازی اعضای هیأت علمی و دانشجویان در زمینه پاسخگویی اجتماعی

- ارتقای دانش، باور و بینش دانشجویان درحوزه پاسخگویی اجتماعی

- حمایت و هدایت پروژه­ها و پایان نامه­های دانشجویان به سمت پاسخگویی اجتماعی

- انجام نیازسنجی وسیع و همه جانبه از جامعه به عنوان محور اصلی برنامه ریزی­های آموزشی

همچنین اظهار داشت: بر همین اساس نشست های جداگانه ای با هدف برنامه ریزی جهت دستیابی به اهداف بسته آموزش پاسخگو و عدالت محور دانشکده ها، با حضور مسئول بسته آموزش پاسخگو، رئیس و معاون آموزشی و مسئول EDO دانشکده ها و برخی از مدیران گروههای آموزشی در سالن جلسات آن دانشکده ها برگزار گردید.

در ادامه دکتر یخ فروشها، مسئول بسته آموزش پاسخگو، بر اجرایی شدن فرایند پاسخگویی اجتماعی و ضرورت ادامه فرایند آن به صورت مستمر تاکید کرد.

همچنین معاون آموزشی و مسئولین EDO دانشکده ها به بیان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در دانشکده در زمینه پاسخگویی اجتماعی پرداختند و در پایان مقرر شد فعالیتهای دانشکده بر اساس اقدامات زیر انجام شود و مستندات مربوط به اقدامات صورت گرفته به مرکز مطالعات دانشگاه ارسال گردد:

1. تشکیل کارگروههای پاسخگویی اجتماعی در سطح دانشگاه با حضور ذینفعان از بطن جامعه

2. جلب مشارکت نهادهای اجتماعی در برنامه ریزیهای آموزشی

3. برگزاری کارگاههای آموزشی مرتبط با مباحث پاسخگویی اجتماعی برای دانشجویان

4. تسهیل مواجهه زود هنگام دانشجویان با عرصه های اجتماعی

5. اختصاص قسمتی از تکالیف و پروژه های دانشجویی به حضور و فعالیت در عرصه های اجتماعی

6. معرفی و تشویق دانشجویان دارای فعالیتهای اجتماعی اثرگذار

7. تسهیل و چابک سازی فرآیندهای اداری برای ثبت و فعالیت انجمنهای دانشجویی فعال در حوزه های اجتماعی

8. اجرای طرح های جامع و مستمر نیازسنجی برای شناسایی و پیش بینی نیازهای جامعه و مشکلات نظام سلامت

شایان ذکر است این سری جلسات روز دوم آذر 1400در دانشکده دندانپزشکی، 12دی 1400 در دانشکده بهداشت و 14 دی 1400در دانشکده پیراپزشکی برگزار گردید.