۱۴۰۱/۰۳/۱۷
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین:
از فواید مصرف لبنیات، تاثیر مثبت در پیشگیری از سرطان كولوركتال و تخمدان است

به گفته عطیه رزازی، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، طبق تحقیقات مختلف، از فواید مصرف لبنیات، تاثیر مثبت در پیشگیری از سرطان کولورکتال و تخمدان است.

وی ضمن تأیید اینکه طبق این تحقیقات، تاثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در حفظ فشار خون طبیعی و انقباض عضلانی گزارش شده است؛ سایر فواید مصرف محصولات لبنی را به شرح زیر دانست:

• کلسیم در شیر به راحتی جذب می شود و به همین دلیل است که شیر و فراورده های لبنی، منابع قابل اعتماد کلسیم هستند.
  • کلسیم موجود در شیر، نقش مهمی در تظیم فشار خون دارد. تحقیقات نشان داده است که در جوامعی که شیر و لبنیات کافی مصرف می کنند، شیوع فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی، کمتر است.
  • شیر و فرآورده های لبنی، نقش اساسی در رشد قدی و استحکام استخوان ها، بویژه در دوران کودکی و نوجوانی که توده استخوانی در حال شکل‌گیری است، دارد.
  •   مصرف کافی شیر و لبنیات (دو تا سه واحد) روزانه برای رشد کودکان و نوجوانان، حفظ و ارتقای سلامت استخوان ها و دندان ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان ضروری است.
  • در حالی که مصرف شیر با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر(مانند: پوکی استخوان و احتمالاً سرطان روده بزرگ و دیابت نوع 2 همراه است)، نگرانی در مورد ارتباط احتمالی بین مصرف زیاد لبنیات و سایر بیماری های غیرواگیر(مانند: بیماری های قلبی و عروقی و سرطان پروستات) بیان شده است. نتایج جدید مطالعات مروری سیستماتیک نشان می دهد که هیچ ارتباط معناداری بین چربی شیر اشباع لبنیات و سکته های قلبی و مغزی و بیماری های قلبی وجود ندارد؛ اما باید توجه داشت که به جز کودکان زیر دو سال، تمامی افراد، باید لبنیات کم چرب ( یک و نیم درصد و کمتر ) به دلیل کم بودن کالری و کاهش دریافت کالری مصرف کنند.

شایان ذکر است، گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی، فقط شامل: شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ است.